ZDROBOVI KOLUTI
10-15
dag zdroba, 1 l mleka, 20 dag masla, 1 žlica olja, riban sir, 1 jajce(po
želji), sol.
V
posodi zavrite mleko z maslom (ali oljem) in ga solite. Ko zavre, počasi
vsipajte zdrob. Stalno mešajte z leseno kuhalnico, da ne nastajajo grudice. Ob
stalnem mešanju kuhajte 10 minut. Dodajte riban sir, pomešajte in po želji
dodajte stepeno jajce. Odstavite z ognja in prelijte zmes v naoljen krožnik ali
skledo, tako da nastane plast debeline 1 do 2 cm. Pustite, da se shladi in s
posebnim modelčkom ali obrnjenim kozarcem narežite na kolute. Kolute zložite v
naoljen pekač, v sredino pa zložite ostanke od rezanja. Potresite z ribanim
sirom. S preostankom kolutov naredite naslednjo plast, znova potresite s sirom
in s kakšnim koščkom masla ali oljem. Dajte v pečico za 20 minut oz. dokler
koluti ne dobijo lepe zlato-rumene barve.
Ni komentarjev:
Objavite komentar