TELEČJA MESNA
ENOLONČNICA
60 dag
teletine,1
1 čebula, 1
korenje, 1 steblo zelene, 2 stroka česna, žajbelj, kozarec suhega belega vina,
1 žlička bele moke, sol.
Teletino
narežite na koščke. Popražite jo v široki in visoki posodi (najbolje iz
lončevine), na malo olja. Dodajte nasekljano zelenjavo, pomešajte in dodajte še
vino. Posolite. Na nizkem ognju kuhajte pribl. 1 uro. Če je potrebno vsake
toliko dodajte kakšno žlico vode. Ko tekočina izhlapi, dodajte žličko moke,
malo popražite in dodajte še ½ kozarca vode. Ob mešanju kuhajte še dokler ne
nastane kremasta in enotna omaka. Postrezite toplo.
1
Priporočljivo
je meso iz hrbta ali iz stegna, mehko in pusto.
Ni komentarjev:
Objavite komentar