sobota, 11. junij 2011

RAGÙ D'AGNELLO CON MISTO DI VERDURE (183)





JAGNJEČJI RAGU Z MEŠANO ZELENJAVO

1 kg jagnječjega hrbta, 25 dag zelenih paprik, 25 dag jajčevcev, 25 dag bučk, 25 dag čebule, 20 dag zelenega stročjega fižola, olje, paprika v prahu, sol.

Meso narežite na majhne kocke in ga popražite na malo olja. Odstavite in pustite na strani. Medtem pripravite jajčevce in bučke, ki jih narežete na pribl. 2 cm velike kocke. Paprike, čebule in zeleni fižol narežite na 2 cm velike koščke. Pražite1 vse te zelenjave na malo olja in solite. V pekač z visokimi robovi naložite menjajoče plasti zelenjave, mesa in paradižnika. Solite. Tesno zaprite posodo in vzdržujte blizu vretja na zmernem ognju pribl. ½ ure, brez dodajanja tekočine (tekočino izpustijo paradižniki). Postrezite v posodi v kateri ste pekli.
1 Glej str. 13 ''Praženje zelenjave''

Ni komentarjev: