JAGNJEČJI RAGU
Z MEŠANO ZELENJAVO
1 kg
jagnječjega hrbta, 25 dag zelenih paprik, 25 dag jajčevcev, 25 dag bučk, 25 dag
čebule, 20 dag zelenega stročjega fižola, olje, paprika v prahu, sol.
Meso
narežite na majhne kocke in ga popražite na malo olja. Odstavite in pustite na
strani. Medtem pripravite jajčevce in bučke, ki jih narežete na pribl. 2 cm
velike kocke. Paprike, čebule in zeleni fižol narežite na 2 cm velike koščke.
Pražite1
vse te zelenjave na
malo olja in solite. V pekač z visokimi robovi naložite menjajoče plasti
zelenjave, mesa in paradižnika. Solite. Tesno zaprite posodo in vzdržujte blizu
vretja na zmernem ognju pribl. ½ ure, brez dodajanja tekočine (tekočino
izpustijo paradižniki). Postrezite v posodi v kateri ste pekli.
1
Glej
str. 13 ''Praženje zelenjave''
Ni komentarjev:
Objavite komentar