RIBJA JUHA
80 dag
mešane ribe, npr.: kovač, trilja, sipa, kakšna dagnja, lignji; 3 stroki česna, ½
čebule, şteblo zelene, 1 korenje, 3
paradižniki, peteršilj, ostra paprika, žlica olja, kozarec belega vina (po
želji).
Ribe
dobro očistite in odstranite luske. Narežite jih na kose ali na trakove.
Pražite1
vso zelenjavo razen
paradižnika in peteršilja. Dodajte razkosane ribe, razen dagenj; pražite kako
minuto in obračajte pazljivo, da se ribe ne poškodujejo. Dodajte olupljene
paradižnike in vse skupaj malo podušite.
Dodajte liter vode (po želji tudi kozarec belega vina). Dodajte dagnje, kakšno
lahko tudi s školjko. Solite in pustite vreti kakih 20 minut. Ob koncu kuhanja
dodajte nasekljan peteršilj. Postrezite s popečenimi kruhki.
1
Glej
str. 13 ''Praženje zelenjave''
Ni komentarjev:
Objavite komentar