BELA TELETINA
1 kg
teletine,1
1 korenje, 1 steblo
zelene z listi, 2 lovorova lista, žlička moke, kozarec suhega belega vina,
žlica kaper, olje, sol.
Meso
narezano na kosce na močnem ognju popecite v visoki ponvi na malo olja. Dodajte
nasekljano zelenjavo in še kakšno minuto mešajte. Dodajte belo vino in solite.
Na nizkem ognju nadaljujte s kuho še 30 minut, dokler tekočina ne izhlapi. Na
dno dodajte moko in jo rahlo popecite. Dodajte kozarec vode in kuhajte
nadaljnjih 30 minut. Pazite, da se vam ne ''sprime'' in po potrebi dodajte
vodo. Ob koncu kuhe dodajte kapre. Postrezite toplo skupaj z lastno žametno
omako.
1
Najbolj
primerna je uporaba telečjih prsi, narezanih na kosce skupaj s kostmi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar