sobota, 25. junij 2011

VITELLO IN BIANCO (197)





BELA TELETINA

1 kg teletine,1 1 korenje, 1 steblo zelene z listi, 2 lovorova lista, žlička moke, kozarec suhega belega vina, žlica kaper, olje, sol.

Meso narezano na kosce na močnem ognju popecite v visoki ponvi na malo olja. Dodajte nasekljano zelenjavo in še kakšno minuto mešajte. Dodajte belo vino in solite. Na nizkem ognju nadaljujte s kuho še 30 minut, dokler tekočina ne izhlapi. Na dno dodajte moko in jo rahlo popecite. Dodajte kozarec vode in kuhajte nadaljnjih 30 minut. Pazite, da se vam ne ''sprime'' in po potrebi dodajte vodo. Ob koncu kuhe dodajte kapre. Postrezite toplo skupaj z lastno žametno omako.
1 Najbolj primerna je uporaba telečjih prsi, narezanih na kosce skupaj s kostmi.


Ni komentarjev: