četrtek, 9. junij 2011

COME PREPARARE UN BUON ARROSTO SENZA CONDIMENTO GRASSO (181)





KAKO PRIPRAVIMO OKUSEN ZREZEK
BREZ UPORABE MAŠČOBE
(JUNETINA, TELETINA, PURANJE MESO, PERUTNINA)

Meso zložite v posodo, po možnosti lončeno, primerne velikosti. Popecite na ne preveč vročem ognju; meso vsake toliko obrnite. Ko postane zapečeno, ga zalijte s kozarcem suhega belega vina (na kg mesa) in dodajte zelišča: rožmarin, žajbelj, lovor, sol in segrejte do vretja. Pogrejte in kuhajte na zmernem ognju uro in pol do 2 uri, odvisno od vrste mesa in velikosti: za teletino, in perutnino zadošča 1 ura, za junetino pa 2 – 3 ure. Če pečete v pečici vsake toliko preverjajte. Če vino izpari, dodajte malo vode. S kuhalnico postrgajte skorjico, ki nastane pri pečenju (če le ni črna). Nastalo omako prelijte po mesu, ko ga postrežete. Omaka se ne sme prižgati, saj je potem grenka.
OPOMBA: priporočljivi deli mesa so hrbet, zarebrnica ali bočnik.

Ni komentarjev: