KAKO PRIPRAVIMO
OKUSEN ZREZEK
BREZ UPORABE
MAŠČOBE
(JUNETINA,
TELETINA, PURANJE MESO, PERUTNINA)
Meso
zložite v posodo, po možnosti lončeno, primerne velikosti. Popecite na ne
preveč vročem ognju; meso vsake toliko obrnite. Ko postane zapečeno, ga zalijte
s kozarcem suhega belega vina (na kg mesa) in dodajte zelišča: rožmarin,
žajbelj, lovor, sol in segrejte do vretja. Pogrejte in kuhajte na zmernem ognju
uro in pol do 2 uri, odvisno od vrste mesa in velikosti: za teletino, in
perutnino zadošča 1 ura, za junetino pa 2 – 3 ure. Če pečete v pečici vsake
toliko preverjajte. Če vino izpari, dodajte malo vode. S kuhalnico postrgajte
skorjico, ki nastane pri pečenju (če le ni črna). Nastalo omako prelijte po
mesu, ko ga postrežete. Omaka se ne sme prižgati, saj je potem grenka.
OPOMBA:
priporočljivi deli mesa so hrbet, zarebrnica ali bočnik.
Ni komentarjev:
Objavite komentar