petek, 10. junij 2011

COSCIOTTO DI AGNELLO ALLA PROVENZALE (182)






JAGNJEČJE STEGNO PO PROVANSALSKO

Jagnječje stegno pribl. 1, 2 kg, 4 stroki česna, 2 korenja, velika čebula, 2 paradižnika, ½ kozarca rdečega vina, majhna žlica aromatičnih zelišč, sol.

S konico noža napravite v stegno luknjice in v vsako vstavite po strok česna. Solite in dajte v vročo pečico. Dodajte narezano korenje in potresite z zelišči. Ko nastane zlato-rumena skorjica, zalijte stegno z rdečim vinom in pustite v pečici še nadaljnjih 50 minut. Ko je stegno pečeno, vendar ob kosti ne več krvavo, ga vzemite iz pečice in ga narežite. V posodi za pečenje ostane tekočina v kateri pokuhajte paradižnika; zalijte s še malo vina. Omako postrezite skupaj z mesom.

Ni komentarjev: