RIBE
Ribe
so, tako sveže kot zamrznjene, boljše od mesa. Vsebujejo iste hranilne
lastnosti kot meso, poleg tega pa vsebujejo še nenasičene maščobe, ki pa niso
tako škodljive kot nasičene, ki jih vsebuje meso. Ribe so bogate z mineralnimi
solmi, kalcijem, klorom, železom, fosforjem, kalijem ter z vitamini A, B1, B2, PP.
Pomembno
je, da so ribe čim bolj sveže. Dandanes ni lahko najti svežih rib na tržnici,
zato jih lahko nadomestite z globoko zamrznjenimi, saj postopek zamrzovanja
izvedejo takoj po ulovu. Na ta način se svežost ohrani.
Ribe bi
morale najti prostor na jedilni mizi vsaj dvakrat tedensko.
Običajno
ljudje radi pripravljajo cvrte ribe, saj so okusnejše in slastnejše. Ocvrto
ribo je priporočljivo jesti samo občasno, pa še takrat mora biti cvrtje
opravljeno dobro.
Ni komentarjev:
Objavite komentar