petek, 20. maj 2011

COME SI FA LA FRITTURA (161)





Kako cvreti ribe

Če je ocvrta riba pripravljena pravilno, potem ni preveč škodljiva našemu zdravju; škoduje pa, če se napije olja.
Ponev za cvrtje naj bo visoka in široka, če želite cvreti filete.
Olja natočite do polovice ponve.
Ko je olje vrelo, v ponev pazljivo položite tisto, kar mislite ocvreti; pazite, da olje ne gre čez rob, saj se lahko vname.
Kosi, ki jih cvremo se najprej potopijo v olje, potem pa morajo plavati na olju.
Čim so lepo porumeneli jih odstranite iz olja; pomagajte si z kuhalnico z luknjami ali s cedilnikom, položite jih na kuhinjski papir, ki bo vpil odvečno odcejeno olje.
Preostanka olja ne uporabljajte za ponovna cvrtja, saj z vsakim pregrevanjem maščobe postajajo vse bolj nasičene.

Ni komentarjev: