sobota, 21. maj 2011

COME PREPARARE UN BUON PESCE LESSO IN BIANCO (162)





PRIPRAVA OKUSNE KUHANE RIBE

Da bi bila kuhana riba okusna, jo dobro očiščeno dajte v precej soljeno (ribe vpijejo samo določeno količino soli) vodo v ovalno posodo za pripravo rib; dodajte še limono narezano na rezine. Pustite pri miru, brez kuhanja, kakšno uro, da riba dobi okus. Dodajte lovor, peteršilj, in 1 – 2 stroka česna. Posodo postavite na ogenj in vodo segrejte do temperature, ki je blizu vrenja, vendar še ne vre. Če ribe niso velike, jih kuhajte tako 3 – 4 minute in potem pustite v vodi še kako minuto. Če so ribe velike podaljšajte čas kuhanja na 6 – 10 minut, pač glede na velikost ribe. Odstranite kožo in postrezite z doma pripravljeno majonezo, tarentsko ali tirolsko omako.1
1Glej str. 76 ''Tirolska omaka''


Ni komentarjev: