PRIPRAVA OKUSNE
KUHANE RIBE
Da bi
bila kuhana riba okusna, jo dobro očiščeno dajte v precej soljeno (ribe vpijejo
samo določeno količino soli) vodo v ovalno posodo za pripravo rib; dodajte še
limono narezano na rezine. Pustite pri miru, brez kuhanja, kakšno uro, da riba
dobi okus. Dodajte lovor, peteršilj, in 1 – 2 stroka česna. Posodo postavite na
ogenj in vodo segrejte do temperature, ki je blizu vrenja, vendar še ne vre. Če
ribe niso velike, jih kuhajte tako 3 – 4 minute in potem pustite v vodi še kako
minuto. Če so ribe velike podaljšajte čas kuhanja na 6 – 10 minut, pač glede na
velikost ribe. Odstranite kožo in postrezite z doma pripravljeno majonezo,
tarentsko ali tirolsko omako.1
1Glej str. 76 ''Tirolska omaka''
Ni komentarjev:
Objavite komentar