ZAKRKNJENA
JAJCA Z GOBAMI
6 jajc,
10 dag svežih gob, 15 dag paradižnikovega mesa, 2 stroka česna, peteršilj,
bazilika, olje, sol, popečen kruhek.
Na
tanko narezane gobe popražite na malo olja skupaj s stisnjenim česnom in
nasekljanih peteršiljem. Postavite na stran, na toplo. Meso paradižnika kuhajte
skupaj z nasekljano baziliko 7 – 8 minut. Solite. Pripravite zakrknjena jajca in
jih shranite na toplem. Koščke kruha popecite na ponvi ali v pečici. Popečene
kruhke zložite na servirni pladenj. Na vsak kruhek zložite gobe, potem
zakrknjeno jajce, prelijte s paradižnikovo omako in potresite z narezano svežo
baziliko. Postrezite toplo, po želji lahko dodate še kakšno kapljo surovega
olja.
Ni komentarjev:
Objavite komentar