petek, 13. maj 2011

UOVA AFFOGATE AI FUNGHI (154)





ZAKRKNJENA JAJCA Z GOBAMI

6 jajc, 10 dag svežih gob, 15 dag paradižnikovega mesa, 2 stroka česna, peteršilj, bazilika, olje, sol, popečen kruhek.

Na tanko narezane gobe popražite na malo olja skupaj s stisnjenim česnom in nasekljanih peteršiljem. Postavite na stran, na toplo. Meso paradižnika kuhajte skupaj z nasekljano baziliko 7 – 8 minut. Solite. Pripravite zakrknjena jajca in jih shranite na toplem. Koščke kruha popecite na ponvi ali v pečici. Popečene kruhke zložite na servirni pladenj. Na vsak kruhek zložite gobe, potem zakrknjeno jajce, prelijte s paradižnikovo omako in potresite z narezano svežo baziliko. Postrezite toplo, po želji lahko dodate še kakšno kapljo surovega olja.


Ni komentarjev: