MEŠANA RIBA NA
ŽARU
4
kotleti mečarice, 4 rezine svežega lososa, 4 srednje velike sipe, 4 večji
škampi, 2 žlici limoninega soka, strok česna, sesekljani peteršilj, olje, sol.
Sipe
očistite, odstranite kožo znotraj in zunaj ter kost, operite jo in osušite s
kuhinjsko krpo.
Operite
in osušite škampe. Pripravite marinado: v kozico dajte olje, na tanke lističe
narezan česen, sol in malo sesekljanega peteršilja. Z vilico dobro pomešajte
vse sestavine. Na pladenj zložite kotlete mečarice, rezine lososa, sipe in
očiščene škampe, prelijte z marinado in postite počivati pribl. 30 minut; vsake
toliko jih obrnite. Ribe odcedite in
pazljivo zložite na vročo rešetko dele mečarice in lososa. Pecite pribl.
4 minute po vsaki strani, sipe 5 minut po vsaki strani in škampe 4 minute po
vsaki strani. Postrezite toplo, pokapajte z limoninim sokom in potresite s
preostankom peteršilja.
Ni komentarjev:
Objavite komentar