ŠIROKI REZANCI
S OMAKO OKUSA PO SIRU
30 dag
širokih rezancev, 20 dag mozzarelle, 3 čvrsti in zreli paradižniki, 2 stroka
česna, bazilika, origano, majaron, meta, 1 oreh, 1 žlica pinjol, 4 žlice
ribanega sira, 2 žlici pikantnega olja,1 sol.
Mozzarello
narežite na kockice. Olupite paradižnike2, in
jih narežite na koščke. V jušni posodi združite vse skupaj in dodajte stisnjen
česen, olje, oreh, začimbe in nasekljane pinjole. Vse skupaj dobro premešajte.
Postite naj počiva; ne kuhajte. Široke rezance skuhajte v večji količini slane
vode. Ko so testenine skuhane jih stresite v surovo omako. Dobro premešajte;
zraven postrezite še krožnik kuhane ali presne zelenjave.
1
Glej
str. 30 ''Kako se pripravi pikantno olje'''
2
Glej
str. 30 ''Kako olupiti paradižnik''
Ni komentarjev:
Objavite komentar