četrtek, 5. maj 2011

L'UOVO (146)






JAJCA

Jajca so živilo, ki je še posebej bogato z beljakovinami visoke biološke vrednosti, poleg tega pa še z vitamini, maščobami, mineralnimi solmi kot so: kalcij, fosfor, magnezij in žveplo.
To popolno in zdravo živilo obdrži svoje hranljive značilnosti nedotaknjene, če se spoštujejo nekateri osnovni pogoji.
1. Poznavanje izvora jajc: morajo izvirati iz domače gojenih kokoši, ki so vzgojene in hranjene na naraven način, kar pomeni brez umetnih hranil.
2. Jajca je potrebno uživati čim bolj sveža: izogibajte se nabavi večje količine jajc, ki bi potem stale v hladilniku. Sveže kupljena jajca je potrebno uporabiti v 7 dneh.
3. Jajca morajo biti kuhana pravilno.
4. Jajc naj se izogibajo tisti, ki imajo težave s holesterolom.

Ni komentarjev: