JAJCA
Jajca
so živilo, ki je še posebej bogato z beljakovinami visoke biološke vrednosti,
poleg tega pa še z vitamini, maščobami, mineralnimi solmi kot so: kalcij,
fosfor, magnezij in žveplo.
To
popolno in zdravo živilo obdrži svoje hranljive značilnosti nedotaknjene, če se
spoštujejo nekateri osnovni pogoji.
1.
Poznavanje izvora jajc: morajo izvirati iz domače gojenih kokoši, ki so
vzgojene in hranjene na naraven način, kar pomeni brez umetnih hranil.
2.
Jajca je potrebno uživati čim bolj sveža: izogibajte se nabavi večje količine
jajc, ki bi potem stale v hladilniku. Sveže kupljena jajca je potrebno
uporabiti v 7 dneh.
3.
Jajca morajo biti kuhana pravilno.
4. Jajc
naj se izogibajo tisti, ki imajo težave s holesterolom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar