POROVA JUHA NA
BULGARSKI NAČIN
4 srednje veliki pori, 3 lončki jogurta po 125 ml (pribl. 40
dag), ½ žličke semen koromača*, 1 žlička sladke ali pekoče mlete paprike v
prahu, 1,5 l zelenjavne osnove (ali vode), olje, sol.
Por operite in ga skupaj z zelenim delom na tenko narežite
na kolobarčke. Popražite1 ga
v posodi na malo olja. Prelijte ga z malo zelenjavne osnove, solite in kuhajte
v pokriti posodi 10 minut. Dolijte še preostalo zelenjavno osnovo, mleto
papriko in semena koromača. Kuhajte še 20 minut. Ohladite in ko je juha mlačna
dodajte jogurt. Z juho v krožniku prelijte popečen kruhek.
2 Glej str. 13 ''Praženje zelenjave''
* V Sloveniji se poznana tudi pod
imenoma sladki komarček ali sladki janež (op. prev.)
Ni komentarjev:
Objavite komentar