ponedeljek, 21. marec 2011

RATATOUILLE À LA NIÇOISE (1o1)






RATATOUILLE NA NIŠKI NAČIN

1 velika čebula, 1 paprika, 2 jajčevca, 3 bučke, 4 paradižniki, 2 žlici olja, 1 strok česna, rožmarin ali timijan, sol.

Očistite zelenjavo in jo narežite na kosce. popražite čebulo na malo olja in dodajajte zelenjavo po naslednjem vrstnem redu: paprika, jajčevca, bučke. Potem dodajte paradižnike, česen, rožmarin ali timijan. Pražite1 na nizkem ognju pribl. 30 minut. Če se med kuhanjem zelenjava preveč osuši in je nevarno, da bi se zažgala, dodajte malo vode. Da bi se zelenjava lepo kuhala v lastnem soku in ne bi bilo potrebno dodajati vodo, je potrebno, da je ogenj dovolj šibek. Po koncu kuhanja dodajte surovo olje in postrezite toplo.
1 Glej str. 13 ''Praženje zelenjave''

Ni komentarjev: