RATATOUILLE NA
NIŠKI NAČIN
1
velika čebula, 1 paprika, 2 jajčevca, 3 bučke, 4 paradižniki, 2 žlici olja, 1
strok česna, rožmarin ali timijan, sol.
Očistite
zelenjavo in jo narežite na kosce. popražite čebulo na malo olja in dodajajte
zelenjavo po naslednjem vrstnem redu: paprika, jajčevca, bučke. Potem dodajte
paradižnike, česen, rožmarin ali timijan. Pražite1 na nizkem ognju pribl. 30 minut. Če se med kuhanjem
zelenjava preveč osuši in je nevarno, da bi se zažgala, dodajte malo vode. Da
bi se zelenjava lepo kuhala v lastnem soku in ne bi bilo potrebno dodajati
vodo, je potrebno, da je ogenj dovolj šibek. Po koncu kuhanja dodajte surovo olje
in postrezite toplo.
1
Glej
str. 13 ''Praženje zelenjave''
Ni komentarjev:
Objavite komentar