petek, 11. marec 2011

POMODORI E MELANZANE AL FORNO (o91)





PARADIŽNIK IN JAJČEVCI V PEČICI

4 veliki zreli paradižniki, 4 jajčevci, obilna količina ribanega sira, krušne drobtine iz sredice, olje. Sol.

Narežite jajčevce potem, ko ste odstranili konce, jih solite in pustite počivati ½ ure. Medtem narežite velike paradižnike na rezine in jih malo potlačite, da odstranite semena in rastlinske sokove. Skuhajte jih z dodatkom malo soli. Zložite jih na krožnik. Jajčevce osušite in jih z malo olja in soli popražite v posodi, v kateri ste kuhali paradižnike. Naoljite ognjevarni posodo in vanjo po plasteh naložite paradižnike in jajčevce. Med plastmi natrosite riban sir in malo olja. Po vrhu potresite z mešanico ribanega sira in drobtin. Pokapajte z oljem in specite v pečici.

Ni komentarjev: