PARADIŽNIK IN
JAJČEVCI V PEČICI
4
veliki zreli paradižniki, 4 jajčevci, obilna količina ribanega sira, krušne
drobtine iz sredice, olje. Sol.
Narežite
jajčevce potem, ko ste odstranili konce, jih solite in pustite počivati ½ ure.
Medtem narežite velike paradižnike na rezine in jih malo potlačite, da
odstranite semena in rastlinske sokove. Skuhajte jih z dodatkom malo soli.
Zložite jih na krožnik. Jajčevce osušite in jih z malo olja in soli popražite v
posodi, v kateri ste kuhali paradižnike. Naoljite ognjevarni posodo in vanjo po
plasteh naložite paradižnike in jajčevce. Med plastmi natrosite riban sir in
malo olja. Po vrhu potresite z mešanico ribanega sira in drobtin. Pokapajte z oljem
in specite v pečici.
Ni komentarjev:
Objavite komentar