POLNJENE MESNE
BUČKE
10-12
srednje velikih bučk, 15 dag pustega mletega govejega mesa (lahko ostanki mesa
iz juhe), 1 čebula, šopek peteršilja, kak listič bazilike, žlica olja,
drobtine, za žametno omako: 1 oreh masla, 1 žlica moke.
Bučke dobro operite. Skuhajte1 jih do polovice kuhanja. Po dolgem jih prerežite na polovice
in odstranite del mesa, da dobijo obliko ''barke''. Popražite2 v ponvi na olju čebulo, dodajte
mleto meso in meso iz bučk. Solite, premešajte in pustite, da se praži še kakih
10 - 15 minut. Medtem pripravite žametno omako tako, da v ponvici na ognju
pregrejete oreh masla, žlico moke, in kakšno žlico brozge od kuhanja bučk.
Mešajte, dokler ne zavre in omaka ne postane gosta in kremasta. Omako skupaj z
nasekljanim peteršiljem in baziliko dodajte kuhanemu mletemu mesu. To mešanico
razporedite v ''barke'' iz bučk. Potresite z drobtinami in dodajte še par
kapelj olja. Posodo postavite v pečico in pecite kakšnih 30 minut (dokler
drobtine ne porumenijo).
1
Glej
str. 12 ''Kuhanje zelenjave'''
2
Glej
str. 13 ''Praženje zelenjave''
Ni komentarjev:
Objavite komentar