sreda, 16. marec 2011

ZUCCHINE FARCITE DI CARNE (o96)








POLNJENE MESNE BUČKE

10-12 srednje velikih bučk, 15 dag pustega mletega govejega mesa (lahko ostanki mesa iz juhe), 1 čebula, šopek peteršilja, kak listič bazilike, žlica olja, drobtine, za žametno omako: 1 oreh masla, 1 žlica moke.

Bučke dobro operite. Skuhajte1 jih do polovice kuhanja. Po dolgem jih prerežite na polovice in odstranite del mesa, da dobijo obliko ''barke''. Popražite2 v ponvi na olju čebulo, dodajte mleto meso in meso iz bučk. Solite, premešajte in pustite, da se praži še kakih 10 - 15 minut. Medtem pripravite žametno omako tako, da v ponvici na ognju pregrejete oreh masla, žlico moke, in kakšno žlico brozge od kuhanja bučk. Mešajte, dokler ne zavre in omaka ne postane gosta in kremasta. Omako skupaj z nasekljanim peteršiljem in baziliko dodajte kuhanemu mletemu mesu. To mešanico razporedite v ''barke'' iz bučk. Potresite z drobtinami in dodajte še par kapelj olja. Posodo postavite v pečico in pecite kakšnih 30 minut (dokler drobtine ne porumenijo).
1 Glej str. 12 ''Kuhanje zelenjave'''
2 Glej str. 13 ''Praženje zelenjave''

Ni komentarjev: