DUŠENA
ZELENJAVA
3
rumene in rdeče paprike, 3 srednje veliki paradižniki, 4 bučke, 2 jajčevca, 2
korenja, 1 žlica svežega graha, 2 krompirja, 3 stroki česna, peteršilj,
origano, majaron, 2 žlici olja, sol.
Čebulo,
narezano na lističe popražite1
v ponvi na malo olja. Dodajte narezane paprike in mešajte. Potem dodajte
preostalo zelenjavo narezano na kocke. Na zmernem ognju kuhajte 30 minut. Med
kuhanjem po potrebi dodajte kakšno žlico vode. Ko je zelenjava že skoraj
skuhana dodajte začimbe: origano, majaron, in nasekljan peteršilj. Preden
postrežete zabelite z malo surovega olja in po želji dodajte drobljeno pekočo
papriko.
1
Glej
str. 13 ''Praženje zelenjave''
Ni komentarjev:
Objavite komentar