KROMPIRJEVI
NJOKI
1 kg
mokastega krompirja, 25 dag pšenične moke, olje, sol, polivka.
Krompir
kuhajte 30 minut, ga olupite in hitro zmečkajte. Solite. Na delovni površini
ali velikem krožniku naredite krompirjevo testo, pri čemer dodajte malo moke.
Ko nastane mehko testo, oblikujte dolge svaljke debeline prsta. Svaljke
narežite na koščke dolge približno 2 cm. Njoke zložite in jih pomokajte, da se
ne bodo sprijemali med sabo. V veliki posodi zavrite precej vode; ko prične
vreti, solite. Vanjo stresite njoke. Ko priplavajo na površje, jih sproti
pobirajte iz vode s cedilko in jih odcedite. V skledo jih zlagajte po plasteh
in zabelite vsako plast s toplim oljem, kakšnim listkom žajblja in ribanim
sirom. Lahko dodate razne polivke za testenine.
Ni komentarjev:
Objavite komentar