sobota, 30. julij 2011

GNOCCHI DI SEMOLINO (232)





ZDROBOVI KOLUTI

10-15 dag zdroba, 1 l mleka, 20 dag masla, 1 žlica olja, riban sir, 1 jajce(po želji), sol.

V posodi zavrite mleko z maslom (ali oljem) in ga solite. Ko zavre, počasi vsipajte zdrob. Stalno mešajte z leseno kuhalnico, da ne nastajajo grudice. Ob stalnem mešanju kuhajte 10 minut. Dodajte riban sir, pomešajte in po želji dodajte stepeno jajce. Odstavite z ognja in prelijte zmes v naoljen krožnik ali skledo, tako da nastane plast debeline 1 do 2 cm. Pustite, da se shladi in s posebnim modelčkom ali obrnjenim kozarcem narežite na kolute. Kolute zložite v naoljen pekač, v sredino pa zložite ostanke od rezanja. Potresite z ribanim sirom. S preostankom kolutov naredite naslednjo plast, znova potresite s sirom in s kakšnim koščkom masla ali oljem. Dajte v pečico za 20 minut oz. dokler koluti ne dobijo lepe zlato-rumene barve.


Ni komentarjev: