RIŽOTA Z BUČO
2
srednja kozarca (20 dag) neobdelanega riža, 1 kg buče, 2 čebuli, 2 stroka
česna, 12 dag sira ementalca narezanega na kockice, 2 žlici nasekljanega
peteršilja, 2 skodelici vode, olje, sol.
V malo
naoljenem pekaču popražite1
nasekljani čebuli in česen in na kockice narezano bučo. Dodajte riž, 3 do 4
kozarce vode in sol. V pokriti posodi kuhajte riž: 50 minut, če je neobdelan in
15 do 20 minut, če je beli. Preden odstavite z ognja, vmešajte ementalec,
potresite s peteršiljem in postrezite. Ker
se buča kuha 30 minut, lahko posebej kuhate neobdelan riž in zelenjavo dodate
kasneje.
1
Glej
str. 13 ''Praženje zelenjave''
Ni komentarjev:
Objavite komentar