četrtek, 21. julij 2011

RISOTTO ALLA ZUCCA (223)





RIŽOTA Z BUČO

2 srednja kozarca (20 dag) neobdelanega riža, 1 kg buče, 2 čebuli, 2 stroka česna, 12 dag sira ementalca narezanega na kockice, 2 žlici nasekljanega peteršilja, 2 skodelici vode, olje, sol.

V malo naoljenem pekaču popražite1 nasekljani čebuli in česen in na kockice narezano bučo. Dodajte riž, 3 do 4 kozarce vode in sol. V pokriti posodi kuhajte riž: 50 minut, če je neobdelan in 15 do 20 minut, če je beli. Preden odstavite z ognja, vmešajte ementalec, potresite s peteršiljem in postrezite.  Ker se buča kuha 30 minut, lahko posebej kuhate neobdelan riž in zelenjavo dodate kasneje.
1 Glej str. 13 ''Praženje zelenjave''


Ni komentarjev: