RIČET Z GOBAMI
20 dag
ješprenja, vrečka suhih jurčkov (ali 40 dag svežih gob), ½ kozarca belega vina,
2 stroka česna, čebula, 2 žlici nasekljanega peteršilja, sol, poper.
Ješprenj
kuhajte 40 minut v lončeni posodi. Vode mora biti dvakrat več kot ješprenja. V
visoki posodi (dovolj veliki tudi za ješprenj) rahlo popražite nasekljana česen
in čebulo na malo olja. Dodajte namočene gobe, eno žličko nasekljanega
peteršilja, en kozarec vode od ješprenja in 10 minut kuhajte pokrito na zmernem
ognju. Dodajte ješprenj z vso svojo tekočino in mešajte dokler ne izhlapi.
Dolijte belo vino in ga kuhajte dokler ne izpari. Dodajte še malo zelenjavne
osnove ali vode. Kuhajte še 15 minut, pri čemer mešajte z leseno kuhalnico
dokler ne postane podobno rižoti. Ob koncu kuhanja dodajte še 2 žlici surovega
olja.
Ni komentarjev:
Objavite komentar