RIŽOTA Z GOBAMI
20 dag
( 2 kozarca) po možnosti neobdelanega riža, 20 dag svežih gob (ali 5 dag
suhih), 2 stroka česna, pol kozarca belega vina, 4 kozarce vode ali zelenjavne
osnove, peteršilj, olje, sol.
Na malo
olja pražite1 gobe, strt česen in nasekljan
peteršilj. Ko tekočina od gob izpari, dodajte riž in kakšno minuto mešajte.
Dolijte vino in ob mešanju kuhajte dokler ne izhlapi. Dodajte vodo ali
zelenjavno osnovo in kuhajte na srednjem ognju brez mešanja še 50 minut, če je
riž neobdelan. Ob koncu kuhanja dodajte surovo olje in riban sir. Odstavimo in
pustimo 5 minut, da riž nabrekne in postrežemo.
1
Glej
str. 13 ''Praženje zelenjave''
Ni komentarjev:
Objavite komentar