GRATINIRAN
BRSTIČNI OHROVT
1 kg
brstičnega ohrovta, 4 dcl bešamel omake1 4 žlice ribanega sira, 1 oreh masla, sol.
Dobro
operite brstični ohrovt, skuhajte2 in odcedite. Zložite v pekač. Prekrijte z bešamel omako in
potresite z ribanim sirom. Po želji lahko zabelite z malo olja. Postavite v
vročo pečico in pustite, dokler skorjica ne pozlati.
1
glej
str. 75 ''Bešamel omaka''
2
glej
str. 12 ''Kuhanje zelenjave''
Važno:
isto gratiniranje se lahko naredi tudi z drugo zelenjavo: cvetačo, koromačem,
artičokami, osatom, korenjem, bučkami, špinačo...
SLOVARČEK:
cavolo rapa: koleraba
cavolo cappuccio: glavnato zelje (zelje v glavah)
Cavolo di Bruxelles: varietà a fusto alto (visokostebelna varianta) su cui si sviluppano germogli commestibili (užitni poganjki) simili a piccole palle.
cardo: osat (rastl.)
carduccio: sadika artičoke
Ni komentarjev:
Objavite komentar