POLNJENE ČEBULE
4
velike čebule, 10 dag prosa, 1 žlica kaper, 1 žlička origana, 1 žlička
timijana, 1 l vode, 5 dag ribanega sira, črne olive, sol.
Čebule
oluščite in jih kuhajte v 3 kozarcih vode pribl. 5 minut. Odcedite in
prihranite vodo v kateri so se kuhale. Narežite jih v vodoravni smeri in
izdolbite sredico, ki jo prihranite. V vrelo vodo, v kateri so se kuhale čebule
stresite proso in malo soli. Ob mešanju z leseno kuhalnico kuhajte na nizkem
ognju kakih 20 minut. Na malo olja popražite sredico čebule, dokler ne
porumeni. Dodajte jo v dobro odcejeno proso, skupaj z origanom, timijanom,
pretlačenimi kaprami in ribanim sirom. Sestavine dobro premešajte, da nastane
enotna zmes in z njimi bogato napolnite čebule. Na sredino vstavite črno olivo.
Zložite v namaščen pekač in na zmerni temperaturi v pečici pecite 25 minut.
Sredi peke dodajte malo olja.
Ni komentarjev:
Objavite komentar