Centrifugirano
sadje in zelenjava
Predvsem
v obdobjih okrevanja ali ko ni mogoče uživati svežega sadja in zelenjave ( pri
osebah s hudim gastritisom ali koliko) se kot dodatek z zelenjavo priporoča
uživanje centrifugiranih sokov iz svežega sadja in zelenjave. Ti sokovi se
uživajo sveže pripravljeni in to v majhnih požirkih.
Takšen
način uživanja sadja in zelenjave ima to prednost, da poveča izrabo presnih
vrtnin brez da bi pretirano napolnil želodec.
Centrifugirani
sokovi so primeren način za uživanje vrst zelenjave, ki so namenjene
zdravljenju določenih bolezni, vendar se običajno uživajo kuhane.
Centrifugirani
sokovi morajo biti sestavljeni iz najmanj treh vrst sadja in zelenjave npr.:
jabolko, bučka in korenček; ali grozdje, špinača in zelena; ali paradižnik,
repa in hruška...
Ni komentarjev:
Objavite komentar