ponedeljek, 18. april 2011

FRUTTA E VERDURA CENTRIFUGATE (129)




Centrifugirano sadje in zelenjava

Predvsem v obdobjih okrevanja ali ko ni mogoče uživati svežega sadja in zelenjave ( pri osebah s hudim gastritisom ali koliko) se kot dodatek z zelenjavo priporoča uživanje centrifugiranih sokov iz svežega sadja in zelenjave. Ti sokovi se uživajo sveže pripravljeni in to v majhnih požirkih.
Takšen način uživanja sadja in zelenjave ima to prednost, da poveča izrabo presnih vrtnin brez da bi pretirano napolnil želodec.
Centrifugirani sokovi so primeren način za uživanje vrst zelenjave, ki so namenjene zdravljenju določenih bolezni, vendar se običajno uživajo kuhane.
Centrifugirani sokovi morajo biti sestavljeni iz najmanj treh vrst sadja in zelenjave npr.: jabolko, bučka in korenček; ali grozdje, špinača in zelena; ali paradižnik, repa in hruška...

Ni komentarjev: