KMEČKA SOLATA
1 glava
solate, 1 čebula (po želji), 3 korenja, 3 stebla steblaste zelene, 1 paprika,
15 dag gorgonzole ali kakega drugega belega sira, rezine kruha za toast, olje,
sol.
Olupite
in dobro operite zelenjavo. Obložite skledo za solato z listi solate; najprej
položite večje liste in potem v plasteh notranje. Na ''posteljico'' naložite
nastrgano korenje, papriko narezano na lističe, zeleno na rezine, oluščeno čebulo
narezano na čim bolj tanke kolobarje, kose kruha za toast narezanega na kocke
in vse skupaj nekaj minut grejte v
pečici na 200°C. Siru odstranite skorjo in ga pretlačite z vilico; dodajajte po
kakšno kapljo olja in zmešajte, da postane kremast. Solite. S to kremo prelijte
solato in postrezite.
Ni komentarjev:
Objavite komentar