SIROMAKOVA
TORTA
Za to torto točne količine sestavin niso določene: (star)
kruh, zvrhana žlica moke, jajce, nastrgana lupina limone1 sezonsko sadje, kakšen mandelj
ali kak oreh.
Kruh nadrobite v skodelo. Prelijte ga s toplim mlekom in ga
razdrobite z leseno kuhalnico, ki ste jo namenili samo za slaščice. Dodajte
jajce, moko, nastrgano lupino limone in dobro premešajte. Olupite in narežite
sezonsko sadje (breskve, marelice, češnje, jabolka, hruške, jagode, gozdne
sadeže...). Mandlje ali orehe zdrobite. Vse dodajte v krušno maso in dobro
premešajte. Model za torto namastite in potresite z drobtinami. Vanj vsujte
maso in pecite 30 – 40 minit v vroči pečici, dokler torta ne dobi zlato-rumene
barve.
V krušno maso lahko dodate tudi kakšno žlico sladkorja.
Torta bo tem boljša, čim več sadja boste vložili vanjo.
1 Preverite, da limona ni bila obdelana z
difenili, ki so strupeni; preveč svetleče limone so sumljive.
Ni komentarjev:
Objavite komentar