sreda, 21. september 2011

TORTA ECONOMICA (285)






SIROMAKOVA TORTA

Za to torto točne količine sestavin niso določene: (star) kruh, zvrhana žlica moke, jajce, nastrgana lupina limone1 sezonsko sadje, kakšen mandelj ali kak oreh.

Kruh nadrobite v skodelo. Prelijte ga s toplim mlekom in ga razdrobite z leseno kuhalnico, ki ste jo namenili samo za slaščice. Dodajte jajce, moko, nastrgano lupino limone in dobro premešajte. Olupite in narežite sezonsko sadje (breskve, marelice, češnje, jabolka, hruške, jagode, gozdne sadeže...). Mandlje ali orehe zdrobite. Vse dodajte v krušno maso in dobro premešajte. Model za torto namastite in potresite z drobtinami. Vanj vsujte maso in pecite 30 – 40 minit v vroči pečici, dokler torta ne dobi zlato-rumene barve.
V krušno maso lahko dodate tudi kakšno žlico sladkorja.
Torta bo tem boljša, čim več sadja boste vložili vanjo.
1 Preverite, da limona ni bila obdelana z difenili, ki so strupeni; preveč svetleče limone so sumljive.

Ni komentarjev: