KMEČKA TORTA S
ČEŠNJAMI
50 dag češenj, 25 dag moke, 4 žlice olja, 1 jajce, 5 dag
sladkorja, 1 vrečka suhega kvasa, nastrgana skorja 1 limone, kozarček
maraskina.
Češnje operite, posušite in jim odstranite koščice. Dobro stepite jajca s sladkorjem; pomagajte
si z leseno kuhalnico. Večkrat po malo dodajajte presajeno moko skupaj s
kvasom; dodajte olje, ribano skorjo limone in maraskino. Vse skupaj zamešajte v
enotno zmes in na koncu pozorno vmešajte še češnje. Zmes pretresite v namaščen,
z drobtinami posut model za torte. Pecite v pečici pribl. 40 – 50 minut pri
temperaturi 190°C. Vzemite jo iz pečice, po 5 minutah pa še iz modela in jo
pustite, da se ohladi.
Ni komentarjev:
Objavite komentar