četrtek, 15. september 2011

STRUDEL (279)






ZAVITEK

20 dag moke ( po možnosti polnozrnate), žlica olja, 7 žlic vroče vode, 2 kg jabolk (lahko hrušk ali obojega), žlička cimeta v prahu, pest rozin, za slabo pest pinjol, malo naribanega muškatnega oreščka,malo soli, po želji sladkor.

Na hitro pripravite testo iz moke, olje, vode in soli. Iz testa napravite kroglico, jo zavijte v papir in pustite naj 1 uro počiva v topli lončeni posodi. Medtem operite rozine in na rezine narežite jabolka.

*janežev kolač
Testo razvlecite v zelo tenko plast. Potresite jo z rezinami jabolk, potresite s cimetom v prahu,
muškatnim oreščkom, in natresite še pinjole in rozine. Če jabolka izpuščajo preveč soka, dodajte drobtine ali ovsene kosmiče. Testo zavijte in ga zložite na namaščen pladenj za peko. Pri temperaturi 200°C pecite v pečici 45 minut. Vsake toliko premažite zavitek z mlekom in s sokom, ki se nabere ob robu pladnja.

Ni komentarjev: