ZDROBOV DESERT
3 kozarci zdroba durum, 2 žlici semen zelenega janeža, 1
žlička semen koromača, 1 kozarec rozin, 20 oluščenih mandljev, pinjole, po
želji še drugo suho sadje, 2 žlici medu, malo soli.
V hladni vodi operite zdrob. V pokriti lončeni posodi ga
kuhajte na nizkem ognju v 8 kozarcih osoljene vode pribl. uro in pol. Medtem za
5 minut povrite janež in semena koromača v 2 kozarcih vode. Rozine operite in
jih namakajte v neprecejenem prevretku janeža in koromača. Ko je zdrob kuhan,
vendar ne razkuhan, bi moral vpiti vso vodo. Pretresite ga v posodo za juho.
Dodajte čaj s semeni in rozinami, na lističe narezane mandlje, pinjole in med.
Dobro premešajte in postrezite za hladni ali topli desert. Odlično za večerjo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar