JABOLČNA PITA
3 – 4 jabolka, 30 dag moke, 4 žlice olja ali masla, 5 dag
sladkorja, 1 jajce, amaretti (keksi), marmelada, vermut ali marsala.
Napravite testo iz moke, jajca, olja ali masla, sladkorja in
malo soli. Testo pustite počivati 30 minut. Razvaljajte ga na debelino 2 – 3
cm. Vstavite ga v posodo za torte in na površino razmažite plast breskove,
marelične ali češnjeve marmelade; če je marmelada preveč trda, jo lahko
razredčite z vermutom ali z marsalo. Na sloj marmelade razporedite plast
amarettov, ki ste jih poprej namočili v marsalo ali vermut. Jabolka olupite in
narežite na tanke krhlje. Na amarette jih lahko položite tako, da ustvarite kak
zanimiv vzorec. V vroči pečici pecite pribl. 20 minut.
Ni komentarjev:
Objavite komentar