UVOD
Prehranjevanje
je pomemben dejavnik pri našem fizičnem zdravju.
Dokazano
je, da obstaja povezava med določenimi boleznimi in nepravilno prehrano, hkrati
pa je zmerom bolj jasno, da primerna, zdrava in uravnotežena prehrana, lahko
preprečuje marsikatero bolezen (na primer: revmatska obolenja, rak, bolezni
srca in ožilja, bolezni presnove itd...)
Prehrana
se razlikuje glede na starost, spol, postavo, aktivnost osebe, pa tudi od klime
in okolja v katerem živi.
Prehrana
je zdrava, če je popolna in raznolika, takšna da so živila med seboj skladna in
da se dopolnjujejo ter tako nudijo vse elemente, ki jih naš organizem
potrebuje.
Ne
sme se pretiravati in postavljati vrednost nekega živila pred drugega, saj igra
vsak element svojo vlogo pri uporabi, nobeden pa ni sam po sebi popoln.
Potrebno je uporabljati jih uravnoteženo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar