nedelja, 9. december 2012

SKUPAJ NAPREJ

Vsi čutimo težko situacijo v državi... 
Končno je tu en pozitiven predlog, ki ne "protestira" ampak gradi! Dobil sem ga po elektronski pošti.
Namesto granitnih kock razsipajmo z dejanji ljubezni.

1 Blaž



SPOROČILO, KI SEM GA DOBIL:

Dragi prijatelji,
trenutna situacija v Sloveniji nam ne da miru, zato začenjamo s pobudo Za dobro vseh, ki jo najdete v priponki. Z njo želimo preko naše zaveze spodbuditi vodilne v državi, da se tudi sami odločijo za delovanje v dobro vseh.
Preberite si pobudo in v kolikor se z njo strinjate, vas z vsem srcem vabimo, da se ji pridružite!
Kaj storiti?
prvič
Pobudo skupaj z vašo zavezo pošljite vodilnim v državi
Tu je predlog besedila (lahko pa seveda napišete po svoje):
Spoštovani!
Z današnjim dnem se zavezujem k ravnanju za dobro vseh! Ali npr. Tudi jaz želim delovati za dobro vseh! Tako bom usmerjal(a) svoja dejanja, svoje besede, svoje delo.
Vabim vas, da se mi pri tem pridružite in tudi vi storite tako! Pošljite svoj mail zaveze na za.dobro.vseh@gmail.com
podpis z imenom, priimkom in krajem bivanja
Ne pozabite pripeti pobude, da se bo razumelo za kaj gre!
drugič
V kolikor se vam zdi, da bi se pobudi želeli pridružiti tudi vaši prijatelji, jih s tem mailom povabite, da jo podprejo in tudi oni svoj glas pošljejo vodilnim. Svetujemo pa, da v posredovanju tega maila izbrišete FW in vse, kar se na to nanaša, ker je forward pobuda pogosto spregledana.
Vabljeni, da skupaj naredimo nekaj za dobro vseh!
Hvala vsakemu za podporo!
družina Snoj, družina Korbar, družina Obadič, družina Prosen, družina Škerl, družina Flajs in mnogi drugi, ki jim je mar




________________________________________________________



Spoštovani prebivalci Slovenije, še posebej tisti na odgovornih in vodilnih mestih!

Slovenijo so zavzeli protesti. Razumemo jih. Ljudje želijo dati svoj glas ob siceršnjem občutku nemoči, saj je zadnji čas postregel z mnogimi dejstvi, ki jezijo, bolijo, prizadenejo: nezmožnost dogovora političnih strank o ključnih zadevah, oprostilna sodba kriminalu, take in drugačne goljufije in nepoštenosti politikov, nezmožnost priznati 'nasprotni strani' nekaj dobrega, nedostojna komunikacija, korupcija, neprestano nagajanje in politične igrice, ki imajo za cilj onemogočiti in očrniti drugega, nezaupanje v sodstvo …

Kljub vsemu naštetemu menimo, da protesti ne bodo rešili ničesar, še posebej zato ne, ker dajejo nasilnim posameznikom in skupinam možnost, da jih spremljajo in spreminjajo v anarhično stanje, v katerem so ogrožena celo življenja. Boli, ko gledamo skoraj vojno stanje na naših ulicah, boli tudi to, da prebivalci te 'sicer mirne alpske države' tako sliko pošiljamo v svet …

Tudi če se sicer mnogi dostojanstveni protesti ne bi sprevrgli v nasilje, naj bo dovoljen le kratek premislek.

 Kaj želimo doseči s temi protesti? Kaj bodo prinesli? Naj odstopijo vsi ljudje na položajih? Vsi politiki? Vsi sodniki? Naj odstopi vlada, državni zbor, predsednik, vsi župani, vsi mestni in državni svetniki? Kaj bo dan potem? In kdo bo kandidat na naslednjih volitvah?

Verjamemo, da je za pravo spremembo potrebna sprememba vsakega posameznika.
Zato prav vsakega državljana Slovenije, še posebej pa posameznike na vodilnih položajih v naši državi pozivamo k zavezi za delovanje za dobro vseh!

Naj to ne bo zlorabljena fraza, pač pa aktivna udeležba in prispevek k blaginji naše države.

Naj vsak – predsednik vlade, vsi ministri in državni sekretarji, predsednik državnega zbora, poslanci opozicije in koalicije, predsednik države, vsi državni in mestni svetniki, sodniki, tožilci, odvetniki, predstavniki sindikatov, vsak novinar in urednik medija in prav vsak državljan – razmisli, če s svojim delom, s svojo odločitvijo, z besedo, ki jo izreče, z načinom, kako jo izreče, z vsakim ravnanjem, s podporo ali blokado določenim rešitvam, s takim in drugačnim pozivom pripomore k skupnemu dobremu ali pa morda le k netenju sovraštva, negativizma in razdvajanja. Vsako ravnanje je odgovornost, vsako storjeno delo je odgovornost, vsaka beseda je odgovornost, pa naj bo to beseda preko medijev, beseda drugemu politiku, beseda na twitterju ali facebooku, tudi anonimna beseda na forumu!

Vsi skupaj in vsak posebej sprejmimo to odgovornost in ta izziv! Pojdimo preko zamer, preko nesimpatij, preko tistega, zaradi česar delujemo v smeri razdvajanja. Poglejmo, kaj je v drugem dobrega in stopimo mu naproti. Usmerimo naše delovanje v dobro vseh! Naj bo sporočilo vsakega:
Z današnjim dnem se zavezujem k ravnanju za dobro vseh!
Tako bom usmerjal svoja dejanja, svoje besede, svoje delo.

Vsakega posebej, še posebej zgoraj naštete prosimo, naj zavoljo vsakega prebivalca naše skupne države, zavoljo naše prihodnosti in prihodnosti naših otrok stori tako!




Ni komentarjev: