petek, 14. september 2012

ŽUPNIK JANEZ KRŽIŠNIK RAZMIŠLJA O SVOJI DRUŽINI - VREDNO OGLEDA

Duhovnik v šempeterski bolnišnici Janez Kržišnik razmišlja o poslanstvu družine in o duhovnih poklicih:


 kakovostno posneto - vredno ogleda



MATEJA FELTRIN NOVLJAN: Gospod Janez, Vi prihajate iz družine, kjer so se rodili trije duhovni poklici. Sestra je redovnica, en brat župnik tako kot Vi. Kako pomemben zgled je družina?

JANEZ KRŽIŠNIK: Torej družina prinaša prav gotovo eno, en temelj duhovnega življenja v kateri smo vedno spoštovali duhovnika. In v takšnem okolju, kjer smo tudi vsak dan molili rožni venec, mislim, da je lahko oblikovat smer tudi duhovnega življenja oziroma odgovor na Božji klic.

MATEJA FELTRIN NOVLJAN: Zdaj pa mogoče nasvet družinam, da bomo znali vzgajati tudi naše otroke, da se bodo z pogumom odločili za to.

JANEZ KRŽIŠNIK: Na nek način bi reku: družina, ki je verna, se zbira pri skupni molitvi. Vsakdanja skupna družinska molitev je temelj vsake resnične pristne duhovnosti. Drug vidik prav gotovo je praznovanje nedelje. Družina, ki je verna, ki je krščanska družina, gre v nedeljo k maši in praznuje nedeljo kot Gospodov dan. Na nek način bi reku zase, da smo me naučili v družini tri stvari: delat, šparat pa molit. In to je tisto kar sam skušam, skušam ohranjat sko, skozi svoje duhovniško življenje.

PREPROSTO, A BISTVENO! BRAVO JANEZ!

Ni komentarjev: