Strani

sobota, 15. januar 2011

BIETE AL POMODORO (o36)





BLITVA S PARADIŽNIKOM

1 kg blitve, paradižnikova omaka, česen, bazilika, olje, sol.

Oprano blitvo kuhajte neposredno v paradižnikovi omaki.1 Solite. Proti koncu kuhanja (približno 5 minut), dodajte baziliko, strti česen in surovo olje.
1 Glej stran 75 ''Preprosta paradižnikova omaka'''



SLOVARČEK:
bietola o bieta: Varietà di barbabietola da orto, le cui foglie hanno coste fogliari bianche larghe e carnose, commestibili. (listi rdeče pese)
barbabietola: 1. Pianta erbacea delle centrospermali con grandi foglie e grossa radice carnosa commestibile / 2. La radice commestibile della barbabietola da orto, di colore rosso cupo e sapore dolciastro (užitna korenina rdeče pese)
barbabietola da zucchero: barbabietola dalla cui radice si estrae lo zucchero (sladkorna pesa)

Ni komentarjev:

Objavite komentar