Strani

četrtek, 19. maj 2011

IL PESCE (16o)





RIBE

Ribe so, tako sveže kot zamrznjene, boljše od mesa. Vsebujejo iste hranilne lastnosti kot meso, poleg tega pa vsebujejo še nenasičene maščobe, ki pa niso tako škodljive kot nasičene, ki jih vsebuje meso. Ribe so bogate z mineralnimi solmi, kalcijem, klorom, železom, fosforjem, kalijem ter z vitamini A, B1, B2, PP.
Pomembno je, da so ribe čim bolj sveže. Dandanes ni lahko najti svežih rib na tržnici, zato jih lahko nadomestite z globoko zamrznjenimi, saj postopek zamrzovanja izvedejo takoj po ulovu. Na ta način se svežost ohrani.
Ribe bi morale najti prostor na jedilni mizi vsaj dvakrat tedensko.
Običajno ljudje radi pripravljajo cvrte ribe, saj so okusnejše in slastnejše. Ocvrto ribo je priporočljivo jesti samo občasno, pa še takrat mora biti cvrtje opravljeno dobro.

Ni komentarjev:

Objavite komentar