Strani

ponedeljek, 30. maj 2011

GRIGLIATA DI PESCE MISTO (171)





MEŠANA RIBA NA ŽARU

4 kotleti mečarice, 4 rezine svežega lososa, 4 srednje velike sipe, 4 večji škampi, 2 žlici limoninega soka, strok česna, sesekljani peteršilj, olje, sol.

Sipe očistite, odstranite kožo znotraj in zunaj ter kost, operite jo in osušite s kuhinjsko krpo.
Operite in osušite škampe. Pripravite marinado: v kozico dajte olje, na tanke lističe narezan česen, sol in malo sesekljanega peteršilja. Z vilico dobro pomešajte vse sestavine. Na pladenj zložite kotlete mečarice, rezine lososa, sipe in očiščene škampe, prelijte z marinado in postite počivati pribl. 30 minut; vsake toliko jih obrnite. Ribe odcedite in  pazljivo zložite na vročo rešetko dele mečarice in lososa. Pecite pribl. 4 minute po vsaki strani, sipe 5 minut po vsaki strani in škampe 4 minute po vsaki strani. Postrezite toplo, pokapajte z limoninim sokom in potresite s preostankom peteršilja.



Ni komentarjev:

Objavite komentar