Strani

torek, 9. avgust 2011

TORTA DI CIPOLLE (242)






ČEBULNA TORTA

Za valjano testo: 35 dag polnozrnate moke, 20 g pivskega kvasa, mlačna voda, sol.
Za polnilo: 60 dag čebule, 20 dag razkoščičenih črnih oliv, 3 slani inčuni, bazilika, žajblja, origano, olje, sol.

Napravite krušno testo1 ga razvlecite in razdelite na 2 tenki plošči. Pripravite polnilo: popražite2 na kolobarje narezano čebulo, dodajte zmečkane olive in nasekljane inčune ter začimbe.
V model za torto vložite eno ploščo testa, naložite nanjo polnilo, pokrijte z drugo ploščo in dobro zatesnite robove. V vroči pečici pecite 40 minut.
1 Glej str. 69: ''Polnozrnati kruh''
2 Glej str. 13 ''Praženje zelenjave''

Ni komentarjev:

Objavite komentar