Strani

četrtek, 28. julij 2011

ORZO ALLA "RISOTTO" (23o)




RIŽOTA Z JEČMENOM

4 pesti ječmena, 10 dag svežega graha (ali zamrznjenega), 10 dag svežega fižola borlotti (ali zamrznjenega), strok česna, čebula, 2 zeljna lista, zelena, 1 korenje, 1 zrel paradižnik, 1 žlica nasekljanega peteršilja in bazilike, kak listič žajblja, riban sir, 2 žlici olja, sol.

Po tem ko ste ječmen čez noč namočili, ga kuhajte kot rižoto približno uro in pol v treh skodelicah slane vode skupaj z zelenjavo, razen paradižnika, bazilike in peteršilja. Ob koncu kuhanja dodajte na koščke narezan paradižnik in nasekljan peteršilj in česen. Dodajte surovo olje in premešajte. Potresite z ribanim sirom in postrezite toplo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar