Strani

sreda, 27. julij 2011

ORZETTO AI FUNGHI (229)






RIČET Z GOBAMI

20 dag ješprenja, vrečka suhih jurčkov (ali 40 dag svežih gob), ½ kozarca belega vina, 2 stroka česna, čebula, 2 žlici nasekljanega peteršilja, sol, poper.

Ješprenj kuhajte 40 minut v lončeni posodi. Vode mora biti dvakrat več kot ješprenja. V visoki posodi (dovolj veliki tudi za ješprenj) rahlo popražite nasekljana česen in čebulo na malo olja. Dodajte namočene gobe, eno žličko nasekljanega peteršilja, en kozarec vode od ješprenja in 10 minut kuhajte pokrito na zmernem ognju. Dodajte ješprenj z vso svojo tekočino in mešajte dokler ne izhlapi. Dolijte belo vino in ga kuhajte dokler ne izpari. Dodajte še malo zelenjavne osnove ali vode. Kuhajte še 15 minut, pri čemer mešajte z leseno kuhalnico dokler ne postane podobno rižoti. Ob koncu kuhanja dodajte še 2 žlici surovega olja.


Ni komentarjev:

Objavite komentar