Strani

petek, 29. julij 2011

GNOCCHI DI PATATE (231)






KROMPIRJEVI NJOKI

1 kg mokastega krompirja, 25 dag pšenične moke, olje, sol, polivka.

Krompir kuhajte 30 minut, ga olupite in hitro zmečkajte. Solite. Na delovni površini ali velikem krožniku naredite krompirjevo testo, pri čemer dodajte malo moke. Ko nastane mehko testo, oblikujte dolge svaljke debeline prsta. Svaljke narežite na koščke dolge približno 2 cm. Njoke zložite in jih pomokajte, da se ne bodo sprijemali med sabo. V veliki posodi zavrite precej vode; ko prične vreti, solite. Vanjo stresite njoke. Ko priplavajo na površje, jih sproti pobirajte iz vode s cedilko in jih odcedite. V skledo jih zlagajte po plasteh in zabelite vsako plast s toplim oljem, kakšnim listkom žajblja in ribanim sirom. Lahko dodate razne polivke za testenine.



Ni komentarjev:

Objavite komentar