Strani

torek, 14. junij 2011

CONIGLIO ALLA CACCIATORA (186)





ZAJEC PO LOVSKO

Očiščen zajec teže pribl. 1 kg, kozarec suhega belega vina, 2 veliki čebuli, 2 stroka česna, rožmarin ali žajbelj, peteršilj, olje, sol.

Večer prej dobro operite zajca pod tekočo vodo. Zložite ga v posodo in ga marinirajte z drobno narezanimi zelišči, soljo, belim vinom in žlico olja. Dobro premešajte in pustite čez noč v hladilniku. Vzemite kose mesa iz marinade. V široki posodi z visokim robom jih popecite na malo olja, tako da obračate kos po kos, dokler niso lepo zapečeni. Prelijte z marinado in dobro premešajte. Pokrijte in kuhajte na zmernem ognju uro do uro in pol. Če se med kuhanjem meso ''prime'', ali po potrebi,  dodajte kakšno žlico vode. Postrezite v omaki.


Ni komentarjev:

Objavite komentar