Strani

ponedeljek, 6. junij 2011

ZUPPA DI PESCE (178)





RIBJA JUHA

80 dag mešane ribe, npr.: kovač, trilja, sipa, kakšna dagnja, lignji; 3 stroki česna, ½ čebule, şteblo  zelene, 1 korenje, 3 paradižniki, peteršilj, ostra paprika, žlica olja, kozarec belega vina (po želji).

Ribe dobro očistite in odstranite luske. Narežite jih na kose ali na trakove. Pražite1 vso zelenjavo razen paradižnika in peteršilja. Dodajte razkosane ribe, razen dagenj; pražite kako minuto in obračajte pazljivo, da se ribe ne poškodujejo. Dodajte olupljene paradižnike in vse skupaj  malo podušite. Dodajte liter vode (po želji tudi kozarec belega vina). Dodajte dagnje, kakšno lahko tudi s školjko. Solite in pustite vreti kakih 20 minut. Ob koncu kuhanja dodajte nasekljan peteršilj. Postrezite s popečenimi kruhki.
1 Glej str. 13 ''Praženje zelenjave''


Ni komentarjev:

Objavite komentar