Strani

petek, 4. marec 2011

GRATIN DI PATATE (o84)





KROMPIRJEV GRATIN

1 kg krompirja, ½ l mleka, riban sir, 2 stroka česna, muškatni orešček, sol.

Pogrejte mleko skupaj z zdrobljenim česnom, soljo in muškatnim oreščkom v prahu. Olupljeni krompir narežite na rezine. Razporedite ga v posodo za pečenje in prelijte z vročim mlekom. Potresite z ribanim sirom in pecite v pečici pribl. 45 minut, dokler ne nastane rumena skorjica. Bodite pozorni, da se ne zažge.
OPOMBA: Krompir lahko dušite skupaj skoraj z vso zelenjavo: krompir in por, krompir in bučke, krompir in korenje, krompir in jajčevci, krompir in artičoke...
Glede na zelenjavo, ki jo uporabite, lahko uporabite različne začimbe: baziliko, lovor, žajbelj, rožmarin, peteršilj, česen, čebulo...

Ni komentarjev:

Objavite komentar