Strani

sobota, 10. september 2011

CROSTATA DI MELE (274)





JABOLČNA PITA

3 – 4 jabolka, 30 dag moke, 4 žlice olja ali masla, 5 dag sladkorja, 1 jajce, amaretti (keksi), marmelada, vermut ali marsala.

Napravite testo iz moke, jajca, olja ali masla, sladkorja in malo soli. Testo pustite počivati 30 minut. Razvaljajte ga na debelino 2 – 3 cm. Vstavite ga v posodo za torte in na površino razmažite plast breskove, marelične ali češnjeve marmelade; če je marmelada preveč trda, jo lahko razredčite z vermutom ali z marsalo. Na sloj marmelade razporedite plast amarettov, ki ste jih poprej namočili v marsalo ali vermut. Jabolka olupite in narežite na tanke krhlje. Na amarette jih lahko položite tako, da ustvarite kak zanimiv vzorec. V vroči pečici pecite pribl. 20 minut.

Ni komentarjev:

Objavite komentar