Strani

nedelja, 11. september 2011

DESSERT DI GRANO (275)






ZDROBOV DESERT

3 kozarci zdroba durum, 2 žlici semen zelenega janeža, 1 žlička semen koromača, 1 kozarec rozin, 20 oluščenih mandljev, pinjole, po želji še drugo suho sadje, 2 žlici medu, malo soli.

V hladni vodi operite zdrob. V pokriti lončeni posodi ga kuhajte na nizkem ognju v 8 kozarcih osoljene vode pribl. uro in pol. Medtem za 5 minut povrite janež in semena koromača v 2 kozarcih vode. Rozine operite in jih namakajte v neprecejenem prevretku janeža in koromača. Ko je zdrob kuhan, vendar ne razkuhan, bi moral vpiti vso vodo. Pretresite ga v posodo za juho. Dodajte čaj s semeni in rozinami, na lističe narezane mandlje, pinjole in med. Dobro premešajte in postrezite za hladni ali topli desert. Odlično za večerjo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar