Strani

ponedeljek, 19. september 2011

TORTA RUSTICA ALLE CILIEGIE (283)






KMEČKA TORTA S ČEŠNJAMI

50 dag češenj, 25 dag moke, 4 žlice olja, 1 jajce, 5 dag sladkorja, 1 vrečka suhega kvasa, nastrgana skorja 1 limone, kozarček maraskina.

Češnje operite, posušite in jim odstranite koščice.  Dobro stepite jajca s sladkorjem; pomagajte si z leseno kuhalnico. Večkrat po malo dodajajte presajeno moko skupaj s kvasom; dodajte olje, ribano skorjo limone in maraskino. Vse skupaj zamešajte v enotno zmes in na koncu pozorno vmešajte še češnje. Zmes pretresite v namaščen, z drobtinami posut model za torte. Pecite v pečici pribl. 40 – 50 minut pri temperaturi 190°C. Vzemite jo iz pečice, po 5 minutah pa še iz modela in jo pustite, da se ohladi.



Ni komentarjev:

Objavite komentar