Strani

četrtek, 24. februar 2011

MELANZANE SOTT'OLIO (o76)




VLOŽENI JAJČEVCI V OLJU

Jajčevci, kis (za vlaganje), origano, stroki česna, drobljena pekoča paprika, olje, groba sol.

Jajčevce olupite in jih narežite na krhlje. Potresite s soljo in pustite 1 uro, da spustijo vodo, potem jih operite in dobro osušite na soncu. Povrite jih za 5 minut v mešanici enakih količin vode in kisa. Odcedite na krpi in znova osušite. Vložite jih v steklene kozarce tako, da med njih vlagate origano, stroke česna in drobljeno papriko. Malce potlačite. Z olivnim oljem vse skupaj prekrijte. Nekaj dni preverjajte količino olja in dodajajte olje, ki ga jajčevci posrkajo. Kozarce tesno zaprite in uporabite izven sezone.

Ni komentarjev:

Objavite komentar